Zimske aktivne počitnice

V času zimskih počitnic, od 26. februarja do 1. marca, bomo na Zavodu RAST Ruše izvajali AKTIVNE POČITNICE za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole.

Prispevek za udeležbo znaša 8 eur na dan za celodnevni program od 9. do 15. ure (malica, kosilo, popoldanska malica) in 6 eur na dan za poldnevni program od 9. do 13. ure (malica, kosilo).

PRIJAVE zbiramo na info@zavod-rast.si za do srede, 21.2.2024.

Prijavnica in soglasje, ki je obvezna priloga, se nahajata na spodnjih povezavah:

PRIJAVNICA AKTIVNE POČITNICE

SOGLASJE OB VKLJUČITVI V AKTIVNE POČITNICE

Podrobnejše informacije o vključitvi v program:

INFORMACIJE ZA STARŠE

NAVODILA PRED VKLJUČITVIJO V PROGRAM AKTIVNIH POČITNIC

Lahko pa nas tudi pokličite na 02 66 88 446. Vabljeni!

Program:

PONEDELJEK, 26.2.2024

Prvi dan aktivnih počitnic bomo začeli s spoznavanjem in pogovorom o pravilih, ki se jih bomo morali držati, da bo vse potekalo, kot mora. Če bomo imeli srečo z vremenom, se bomo sprehodili po Formi vivi, preverili bomo, kako v zimskem času izgleda Čutna pot, tisti najbolj aktivni pa bodo lahko še »potrenirali« na fitnesu pred Zdravstvenim domom. Po vrnitvi nazaj se bomo lotili ustvarjanja in do konca tedna pripravili ljubko presenečenje za naše drage mame.

TOREK, 27.2.2024

V torek nas bo obiskal Igor Plohl, mladinski pisatelj, avtor vsem dobro znane slikanice Levček Rogi. Predstavil nam bo svojo življenjsko zgodbo in posledice poškodb hrbtenjače ter izzive, s katerimi se kot invalid vsakodnevno sooča.

SREDA, 28.2.2024

V sredo bomo kulinarično ustvarjali. S Štefko Kop – Štefkine dobrote se bomo spomnili pusta in pekli slastne flancate. Ker je jed še slajša, če je lepo servirana, se bomo pred delavnico preizkusili še v umetnosti zlaganja prtičkov in pripravljanja pogrinjkov.

ČETRTEK, 29.2.2024

V  četrtek se bomo podali na izlet. Z avtobusom se bomo odpeljali v Maribor in se čez mest in čez Lent sprehodili do Lutkovnega gledališča. Tam si bomo ogledali Lutkovni muzej in se nato udeležili še Lutkovne rokodelnice. Že samo ime nam pove, kaj bomo počeli, kajne? Iz Ruš bomo se odpravili ob 8. uri, povratek je predviden okoli 14. ure.

PETEK, 1.3.2024

Naš zadnji dan se bomo podali po UNICEF-ovih Varnih točkah v Rušah. Spoznali bomo, kje vse se nahajajo in čemu služijo. Popoldan si bomo privoščili kino, seveda, če boste uganili, za kateri film gre. Pred kinom se bomo namreč igrali pantomimo. Nato bomo hitro pripravili še prigrizek, ki v kinu ne sme manjkati – kokice.