Vabilo k prijavi na brezplačno petdnevno počitniško delavnico »ZNANJE ZA DIGITALNO DELOVANJE«

V drugi polovici avgusta na Zavodu RAST Ruše v sodelovanju z Zavodom CITILAB Maribor pripravljamo zanimivo petdnevno počitniško delavnico digitalne fabrikacije za mlade. Delavnica je primerna za starejše od 11 let.

Udeleženci se bodo seznanili s programsko in strojno opremo za digitalno fabrikacijo, izvajalci pa jim bodo v praktičnem delu predstavili tudi proces samostojnega raziskovanja in ustvarjanja.  

Cilj tečaja je skozi kreativni proces ustvarjanja krepiti in nadgraditi naša digitalna znanja. Pri delu bomo uporabljali računalnik kot osnovno orodje ter različna programska orodja.

Naučili se bomo samostojno uporabljati programe za oblikovanje in krmiljenje strojev (Cura,LightBurn, RDWorks, Tinkercad, Silhouette Studio, Inkscape in druge) in upravljati 3 stroje za izdelovanje:

1. 3D tiskalnik

2. Laserski rezalnik

3. Rezalnik folije

Na tedenskem tečaju bomo 3D tiskali obeske za ključe, si izdelali svoje majice z lastnim motivom, gravirali in konstruirali z laserskim rezalnikom. Skozi proces ustvarjanja konkretnih izdelkov bomo spoznavali različna programska orodja in vsa področja digitalne pismenosti v okviru digitalnih kompetenc digicomp.

Predviden termin izvedbe tečaja:

– od ponedeljka 19.8.2024 do petka 23.8.2024 od 9:00 do 12:30

ali

– od ponedeljka  26.8.2024 do petka 30.8.2024 od 9:00 do 12:30

Za izvedbo delavnice je potrebnih najmanj 10 prijav. V primeru večjega števila prijav bomo delavnico izvedli v obeh terminih.

PRIJAVNICA

SOGLASJE

Prijave zbiramo do petka, 9.8.2024, na info@zavod-rast.si.

Pridružite se nam, zanimivo bo!

Projekt »ZNANJE ZA DIGITALNO DELOVANJE« sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

#digiSI

MKC MariborZavod MARS MariborKIKštarterMali ustvarjalciDJ Šola AlphawaveMinistrstvo za digitalno preobrazbo