SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU

Zavod Rast Ruše vas vabi k sodelovanju v projektu »SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU«,  ki bo potekal v torek, 14. 6. 2022, ob 9.30 uri v prostorih Zavoda Rast Ruše.

Projekt poteka pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa in je namenjen starejšim voznikom in voznicam, da bi se na naših cestah počutili čim dlje varne in bi čim dlje ostali mobilni. Tako se pripravlja usposabljanje za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.

Program zajema:

  • Osvežitev znanja prometnih predpisov in pravil bo prilagojeno lokalni problematiki, saj v tem sklopu predavanj sodeluje prometni strokovnjak AVP ter pomočnik komandirja lokalne policijske postaje.
  • Varna vožnja po avtocesti in hitri cesti. Strokovnjaki iz DARS-a bodo predstavili ključno problematiko, ki se pojavlja na avtocestah ter poučili udeležence o pravilnem ravnanju v različnih prometnih situacijah.
  • Praktično svetovanje o zdravstvenih kriterijih. Udeleženci bodo lahko na posebnih napravah preverili svoj vid na daleč, na blizu, kontrast in nočni vid ter se pozanimali o kriterijih za kontrolni zdravstveni pregled. Pridobili bodo tudi nekatere pomembne informacije o sladkorni bolezni in krvnem tlaku.
  • Svetovalna vožnje z ocenjevalcem na vozniškem izpitu (po dogovoru).

Dogodki bodo za udeležence zanimivi tudi z vidika preventivnih gradiv, ki jih bodo prejeli (informativno gradivo, odsevni trakovi, odsevni jopiči, DVD-ji o varni vožnji po avtocesti itd.), na sami lokaciji pa bodo udeleženci lahko povprašali strokovnjake iz AVP, DARS-a, Policije ter zdravstveno osebje o dilemah in težavah, s katerimi se soočajo v prometnih situacijah.

Projekt SOŽITJE  predstavlja prvi tak projekt, ki pokriva območje celotne Slovenije in združuje različne ključne deležnike na področju varnosti v cestnem prometu, zato smo veseli in ponosni, da lahko v sklopu našega Zavoda organiziramo tako pomemben dogodek.

Več o dogodku in razporedu aktivnosti si lahko preberete na spodnjem letaku.

Prisrčno vabljeni!

 

 

 

program-sozitje-ruse