Razstava likovno-literarnega natečaja Janka Glazerja

Spomin na našega poeta spodbuja ohranitev kulturne zavesti. Po Janku Glazerju se imenuje tudi ruška osnovna šola. Z likovnimi in literarnimi deli otroci ponotranjijo pomen tega imena. Veselje je videti, da jih natečaj spodbudi k ustvarjanju.

Na natečaj Janka Glazerja je prispelo zajetno število likovnih in literarnih del. V našem RAzSTavišču predstavljamo izbor prispelih del. Sodelujejo štirje razredi, 2. a razred z učiteljico Ireno Jelenc, 2. b razred z učiteljico Martino Šumer, 5. a razred z razredničarko Vladko Potočnik, spec. in 5. b razred z razredničarko dr. Andrejo Kljajič.

Likovna dela se preizkušajo v mešanih tehnikah, predvsem pa v tehniki oglja v tematiki portreta Janka Glazerja in tihožitja starih predmetov. Upodobljena je tudi njegova rojstna hiša, v pomlad pa nas zapeljejo »ilustracije« prispelih pesmi. Literarna dela so igrivo likovno opremljena, opevajo pa predvsem, današnjemu dnevu primerno – začetek pomladi. Razstava je odprta do 15. 5. 2024.

Otvoritev natečaja »Tedni ljubiteljske kulture – Medgeneracijsko sožitje in solidarnost«

Ob tednih ljubiteljske kulture v torek, 21. 5. 2024 ob 10.uri prirejamo dogodek otvoritve razstave, kjer predstavljamo likovna dela, ki so nastala v medgeneracijskem sožitju – dela otrok z odraslimi, babicami, dedki… Ob otvoritvi prirejamo dejavnosti, kjer bomo predšolskim otrokom primerno predstavili kulturo, kaj je gledališka dejavnost, lutkarstvo, likovna umetnost, fotografija, glasba itn. Skupaj s starejšimi bomo ustvarili ogromno sliko, ki bo ovekovečila pomen »Ustvarjajva skupaj«. Razstava bo odprta vse do 14. 6. 2024.