Otvoritev razstave Maruše Vršnik

Otvoritev razstave Maruše Vršnik

V sredo, 3. 4., je potekala otvoritev razstave likovnih del Maruše Vršnik z naslovom Moje poteze. Ga. Maruša se je predstavila z repertoarjem del v tehniki akvarela, akrila, tudi suhega pastela, predstavila pa je tudi svojo novo odkrito tehniko akrila na zmečkan papir. Na otvoritvi nam je predstavila svoj likovni začetek in svoje misli ob ustvarjanju. Za glasbeni vložek je poskrbel zbor Društva upokojencev, ki je avlo Doma kulture napolnilo z ljudsko glasbo, mnogim pa naježilo kožo ob prijetnih glasovih pevcev.

Gospo Marušo Vršnik poznamo kot izjemno energično, idej polno žensko, s soncem v nasmehu, glasbi in slikarskem platnu. S svojo vedoželjnostjo gradi svoj slikarski stil. Tokrat predstavlja dela raznovrstnih tehnik, po tematiki pa izstopajo portreti. Dotaknil se nas je tudi motiv ljudskega dela in narave, z elementi iz našega okoliša. Na ogled je postavila tudi naravo, od pogleda na Ruše z Vinske poti, Viltuža in Selniških lepot narave.

Besede avtorice: »Skozi leta se je nabralo veliko slikarskih del in odločila sem se, da razstavim slike, ki so delni prikaz mojega amaterskega likovnega iskanja in eksperimentiranja. Tako se preizkušam v slikanju z akrilnimi barvami na platno in zmečkan papir, ter slikanju z akvarelom. Rada upodabljam krajino in portrete , oziroma, vse, kar mi nudi trenutni navdih. Ob tej priložnosti se zahvaljujem Zavodu Rast in gospe Kaji Lukač za strokovno pomoč pri postavitvi razstave.« Maruša Vršnik

Dom kulture hrani ruške ustvarjalce in prav je, da tradicijo tudi nadaljujemo.