GALERIJA DOM KULTURE RUŠE

  1. Predstavitev umetnikov natečaja – Igor Koren in Andreja Panič Omahna. Trajanje od 21. 6. 2023 do 7. 8. 2023.

Zavod RAST Ruše je razpisal likovni natečaj za izbor umetnika, ki ima možnost imeti samostojno razstavo v Domu kulture Ruše. Na natečaj se je prijavilo kar nekaj umetnikov in izbira je bila zelo težka. Možnost razstavljanja sta dobila ljubiteljski fotograf Igor Koren in akademska slikarka Andreja Panič Omahna. Njuna dela so se po motiviki čudovito prepletala. Igor Koren je v fotografski aparat ujel podrobnosti arhitekture in skrite kotičke mesta Maribor. Andreja P. Omahna je razstavljala slikarska dela, narejena z zemljo, akrilnimi barvami in gipsom. Motivika, katere se je najpogosteje posluževala, je arhitektura.

  • Razstava Mateje Ogorevc. Trajanje od 8. 8. 2023 do 1. 9. 2023.

Mateja Ogorevc je ljubiteljska umetnica iz Bresternice. Prvo samostojno razstavo je imela v letu 2023 v Art ateljeju na Ptuju, razstava v Domu kulture Ruše je bila njena druga samostojna razstava. V mesecu maju 2023 je prevzela vodstvo sekcije LANA, KD Studenci. Bila je deležna več izobraževanj likovne umetnosti, sodelovala je na več kolonijah društva. Likovna umetnost je od nekdaj njena velika ljubezen, saj uživa v opazovanju narave, ljudi in vsega, kar se da naslikati. »S čopičem v rokah je svet lepši, barve na platnu so tiste, ki te popeljejo v plesne ritme oblik, obrazov, pokrajin in te vodijo k ustvarjanju.« – Mateja Ogorevc.

Razstavljala je opus svojih likovnih del, slik, v tehnikah akrila in olja. Motivi so različni, zelo rada slika otroke in afriške podobe.