BREZPLAČNI PREVOZI ZA STAREJŠE

PROSTOFER (prostovoljni šofer) je vseslovenski prostovoljski projekt Zavoda Zlata mreža, ki ga je z mesecem aprilom pričel izvajati Zavod Rast Ruše.

Prostofer je namenjen je vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Izvajajo ga šoferji prostovoljci. Prostofer uporabnikom omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Občanke in občani lahko za prevoz pokličete na telefonski številki Zavoda Rast Ruše 02 66 88 446 ali 030 479 856 vsak delovni dan med 7.30. in 15.30. uro oz. na telefonsko številko 080 10 10 vsak delovni dan med 8. in 18. uro, kjer vaš klic sprejme komunikacijski center Zlate mreže.

Prevoze je potrebno naročiti vsaj tri dni pred želeno storitvijo.

Prevozi se izvajajo vsak delovnik med 7. in 18. uro.

 

E-vozilo, za katerega je poskrbela Občina Ruše je primarno namenjeno prevozu občank in občanov do zdravstvenih in javnih ustanov, ki se nahajajo na območju občine in širše. Če bo na razpolago tako vozilo kot prostovoljka oziroma prostovoljec, in ne bo povpraševanja po prevozih do zdravstvenih in javnih ustanov, se bodo lahko opravili tudi prevozi upravičencev za nujni obisk trgovine in druge storitvene dejavnosti ter za namene družabnega življenja, kot na primer prevoz do obiska prireditev, dogodkov, …. Prevozi niso namenjeni nepokretnim ali hudo bolnim, saj prostovoljci za delo z njimi niso usposobljeni.

 

Dodatne voznice in vozniki,  prostovoljke in prostovoljci

Ker bi radi še povečali ekipo voznic in voznikov, Zavod Rast Ruše išče okrepitve.

Zainteresirani naj pokličejo na telefonsko številko 02 66 88 447.