AKTIVNE POČITNICE NA ZAVODU RAST V AVGUSTU

Poletne počitnice so se že prevesile v drugo polovico in pred nami je še avgustovski termin aktivnih počitnic. Za otroke smo tudi tokrat pripravili pester program:

PONEDELJEK, 7.8.2023

Prvi dan aktivnih počitnic bo izletniško in kulinarično obarvan. Z avtobusom se bomo odpravili v Lovrenc na Pohorju se v tamkajšnji pekarni Saint Lorenz preizkusili v pripravi sendvičev. Pridružili se bomo tudi lovrenškim poletnim aktivnim počitnicam in se podružili z otroki. Odhod iz Ruš je ob 9.15, predviden prihod nazaj je ob 14.30. Malica je iz nahrbtnika, kosila ta dan ne bo.

TOREK, 8.8.2023  

V torek bomo postali pravi mali kuharski mojstri. S Štefko Kop – Štefkine dobrote bomo čisto sami pekli priljubljeno sladico, brownije. Da pa bo v želodčkih ostalo še vsaj malo prostora za kosilo, jih bomo nekaj prihranili za potem.

SREDA, 9.8.2023   

Ste že slišali za Twisted Tales – ZVITE PRAVLJICE?  To so pravljice za otroke in odrasle, ki jih vsi dobro poznamo. Le da so malo … drugačne. Učijo nas o drugačnosti in kako to drugačnost sprejemati.

ČETRTEK, 10.8.2023

V četrtek nas čaka prav poseben dan. Lučka svetovanje bo za nas pripravila zanimivo in igrivo delavnico. Na delavnici se bomo spoznali z naravnimi materiali, ki ponazarjajo posamezno čustvo in se nato pogovarjali o čustvih, ter kako vplivajo na naše telo. Ob tem bomo tudi likovno ustvarjali in se podali v naravo.

PETEK, 11.8.2023

Prvi teden avgustovskih aktivnih počitnic bomo zaključili z obiskom Ruške tržnice, kjer se bomo potopili v svet vinilnih plošč.  Sledi kino popoldan.

PONEDELJEK, 14.8.2023  

Prvi dan drugega tedna se bomo udeležili Festivala Pohorska pravljica na trgu pred občinsko stavbo. Prisluhnili bomo Alenki Spacal in njeni avtorski pravljici Plastelinčica in časopis ter likovno ustvarjali.

SREDA, 16.8.2023

Tudi v sredo nadaljujemo s Festivalom Pohorska pravljica. Zdenka Gajser, pravljičarka, mladinska knjižničarka in pesnica nam bo na trgu pred občinsko stavbo predstavila pravljico Mamica Dravica. Po kosilu se bomo pridružili otvoritvi razstave DU Smolnik v RAzSTavišču Zavoda RAST Ruše.

ČETRTEK, 17.8.2023

Še en izlet je pred nami. Z avtobusom se bomo odpeljali v Maribor, si ogledali Avtobusno postajo Maribor in spoznali poklic avtobusnega šoferja. Nato se bomo sprehodili do centra, pomalicali, se posladkali s sladoledom in z vlakcem Jurčkom odkrivali skrite kotičke mesta. Odhod iz Ruš ob 8.00, predviden prihod nazaj 14.45. Malica je iz nahrbtnika, kosila ta dan ne bo.

PETEK, 18.8.2022

Zadnji  teden avgustovskih aktivnih počitnic bomo zaključili s turnirjem v ruskem kegljanju. Odpravili se bomo v Bezeno in tam priredili pravo tekmovanje. Po kegljanju se bomo pomerili še v različnih igrah na prostem. Starši nas bodo pobrali na Bezeni.