PROSTOFER
(prostovoljni šofer) 

je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za povečanje mobilnosti starejših. Namenjen je vsem občanom, starejšim od 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Storitev Prostofer ni taksi služba in je namenjena tistim posameznicam in posameznikom med starejšimi, ki bi brez pomoči sicer ostali brez nujnega prevoza.

POSTANITE PROSTOFER IN SE POVEŽITE S KRAJEM, V KATEREM ŽIVITE

Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim (so)potnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti potrebujejo podporo pri izstopu iz avtomobila, vzpenjanju po stopnicah, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in tam počakajo nanje, pomagajo nesti nakup iz trgovine, so sogovorniki, družabniki, zaupniki in še marsikaj.

BREZ SKRBI K ZDRAVNIKU ALI PO NUJNIH OPRAVKIH

Za rezervacijo prevoza lahko uporabniki pokličejo na brezplačno telefonsko Zlate mreže 080 10 10 ali pa se obrnejo neposredno na Zavod RAST Ruše, na telefonski številki 02 66 88 446 ali 030 479 856. Prevoz je potrebno rezervirati vsaj tri delovne dni prej. Izvedba prevoza je odvisna od razpoložljivosti vozila in šoferja prostovoljca v danem terminu.

Kontaktirajte nas!

Vse aktivne voznike, ki bi se nam bili pripravljeni pridružiti in prispevati k izboljšanju kvalitete življenja starejših v naši občini, vabimo, da nas pokličejo na telefonsko številko 02 66 88 446, pišejo na info@zavod-rast.si ali se oglasijo na našem sedežu na Mariborski cesti 31 v Rušah.